Saulkrastu audēju kopas ,,Kodaļa” vadītājas Asnates Grēves darbu izstāde

💐Saulkrastu novada bibliotēkas lasītāvā tematiskajā izstādē visu augustu apskatāmas dabas dotās krāsas, kuras audēju kopas ,,Kodaļa” vadītāja Asnate Grēve prot iedzīvināt vilnas dzijā. Uzskatei redzami arī daži rokdarbi, katram dzijas paraugam klāt pievienots auga nosaukums, no kura krāsojums iegūts.

Asnate pastāsta par sevi:

“Man patīk augi, daba, visi gadalaiki un ritms, ko tie ienes manā dzīvē. Man patīk arī rokdarbi, dažādas radošas izpausmes. Ikdienā strādāju izglītības jomā dažādās izglītības pakāpēs – sākot no pašiem mazākajiem ķipariem, līdz pat pieaugušo interešu izglītībai.

Nu jau vairāk kā 20 gadus dzīvoju laukos, Skultes pagastā, tieši Aģes upes krastā, un pilnā mērā izbaudu dabu sev apkārt. Ļoti bieži iesaistu to savos radošajos darbos.

Dzijas krāsošana ar augiem ir vēl viens aspekts, kur apvienojas abas manas lielās aizraušanās. Atceros bērnību, kad to darīja mana Vecmamma. Viņas mājās vienmēr smaržoja pēc dzijas kamoliem, vaivariņiem un kaut kā garda. Palīdzēju Vecmammai vākt dažādus augus. Viņa man iemācīja tos atpazīt, nosaukt, kā arī lielu mīlestību uz tiem. Pašā procesā ar Vecmammu gan nekad nepiedalījos. Tagad saprotu to viņas vajadzību burties ar to visu pašai.

Dzijas krāsošanu ar augu krāsvielām, savukārt ierādīja laba draudzene kādus 7 gadus atpakaļ. Un tā viss sākās, saslēdzās vienā lielā mistērijā. Un nu jau kļuvis ne tikai par aizraušanos, bet darbu, ko mīlu.

Šajā jomā man vēl daudz neatklāta. Taču savā pieredzē labprāt dalos, jo atziņu ir daudz. Visu laiku arī pilnveidojos šajā jomā, un apgūstu ko jaunu. Pasaule ir plaša, daudzveidīga un brīnišķīga. Lai protam to novērtēt, saudzēt un saglabāt!”

Visi interesenti laipni aicināti apskatīt izstādi bibliotēkas darba laikā!