Lietišķās mākslas studijas “Krustaines” izstāde

Saulkrastu novada bibliotēkas lasītavā no 19. aprīļa līdz 21. maijam ir apskatāma lietišķās mākslas studijas “Krustaines” rokdarbnieču Ainas Karpas un Ligitas Skudras darbu izstāde “Laiks rotāties!”.

🌞Redzot, kā pavasarī daba krāšņi mostas, ikvienam rodas vēlme sekot tās piemēram. Rodas vēlme notvert saules zaigojošos mirkļus un rotāties ar tiem. Pērļu rotās šie pavasarīgi vizuļojošie mirkļi tiek iemūžināti.

🌿Izstadē “Laiks rotāties” ikviens aicināts iepazīties ar rokdarbnieču Ainas Karpas un Ligitas Skudras pērļotajām rotām – piespraudēm, rokassprādzēm, auskariem un kaklarotām, kurās atspoguļojas pavasara dvesmas. Rotas tiek veidotas ar latviešu rakstu zīmēm un tiek papildinātas ar izdomātiem elementiem, tādējādi kļūstot unikāli greznas. 🎋Rokdarbnieču izstādi caurstrāvo mošanās vēsmas, tādēļ aplūkojamas ir ne tikai rotas, bet arī sapņu ķērāji, kuri simbolizē, ka atmošanās laiku caurauž neredzams sapņu audekls, kas sniedz iespēju radīt un pārradīt, atklāt, pārvarēt un meklēt, lidot, tiekties un piepildīt.

🦋Apmeklētājiem tiek sniegta lieliska iespēja caur rokdarbnieču darbiem izjust šīs vēsmas, kuras atmodinās un liks rotāties pavasarī!