Bibliotēkā datorapmācības uzsāk jau ceturtā grupa!

Arī šoruden Saulkrastu novada bibliotēkā notiks datorapmācības kursi vecākajai paaudzei. 25. septembrī uz iepazīšanās nodarbību bija sapulcējušies novada iedzīvotāji, lai turpmākos 3 mēnešus uzsāktu datora un interneta apguvi. Vairāk nekā puse no visiem interesentiem, kuri pieteikušies mācībām, ir bez priekšzināšanām datora un interneta lietošanā un vēlas tās apgūt no pašiem pamatiem. Tas liecina, ka arvien vairāk cilvēku vēlas iekļauties mūsdienu sabiedrībā un apgūt datorprasmes gan ikdienas lietošanai, gan saziņai, gan arī darba vajadzībām. Jāteic, ka šī mācību programma interesē daudzus cilvēkus, jo mūsu ikdiena arvien vairāk un vairāk tieši un netieši piespiež rīkoties ar datoru un internetu.

Šobrīd nodarbībām pieteikušies 13 novada iedzīvotāji. Izveidota viena grupa. Apmācības notiks bibliotēkas interneta zālē vienu reizi nedēļā – trešdienās no plkst. 10:00-12:00. Nodarbības vadīs profesionāla bibliotēku informācijas speciāliste ar ilggadēju pieredzi iedzīvotāju datorapmācībā Rita Lavendele.

Datorapmācības noritēs pēc projekta „Pieslēdzies, Latvija!” bezmaksas datorapmācību materiāliem, kuros ietverti arī praktiskie vingrinājumi zināšanu nostiprināšanai.