Galda spēļu piedāvājums bibliotēkā

Pulkstenis

“Pulkstenis” ir izglītojoša galda spēle, kas palīdz iepazīt pulksteni un parāda, kā dažādas darbības saistīt ar pareizo diennakts laiku. Spēle attīsta bērnu spēju plānot, organizēt un noteikt notikumu secību.

Rēķināšana

“Rēķināšana” ir izglītojoša bērnu spēle. Spēlējot šīs spēles, bērni attīsta loģisko domāšanu, uzlabo uztveres spējas un redzes atmiņu. Veido un attīsta interesi par matemātiku.

Cipari

Spēle iepazīstina bērnus ar ciparu pasauli. Attīsta matemātiskās pamatprasmes, orientēšanos telpā, klasificēšanas, sakārtošanas un vienkāršas skaitīšanas iemaņas. 

Skaitļu pasaule

Atjautīga un izglītojoša spēle,lai apgūtu matemātikas pamatelementus – skaitļus, kopas. Šīs spēles spēlēšana veicina loģiskās domāšanas, uztveres un koncentrēšanās spēju attīstību. 

Lotte Doomino

Tradicionāla galda spēle 2-6 spēlētājiem no 3 gadu vecuma. Spēles uzdevums – pareizi izlikt uz galda domino kartītes vienu pie otras. 


Profesijas

Špēle ir izglītojoša mozaīkmīkla, ar kuras palīdzību bērni apgūst dažādas profesijas un darbarīkus. Ar spēles palīdžibu tiek bagātināts vārdu krājums un attīstas spējas izteikties par šo tēmu. 

Latviešu tautas parunu un sakāmvārdu galda spēle Zīmējamā ABRA

Latviešu tautas parunas un sakāmvārdi ir daļa no mūsu folkloras mantojuma. Tajās atainotas cilvēku dzīves pieredze un gudrība, kas tika nodota no paaudzes paaudzē. Piedāvajot Latviešu tautas parunu un sakāmvārdu spēli ZĪMĒJAMĀ ABRA, šo latviešu tautas folkloras mantojuma daļu mēs atraktīvā veidā vēlamies nodot mūsu spēlētājiem.

Šī spēle ir radīta, lai veicinātu latviešu tautas parunu un sakāmvārdu popularizēšanu gan bērnu, gan pieaugušo vidū.

Iepazīsti Latviju
Spēlei ir piecas grūtības pakāpes, atkarībā no spēlētāju vecuma un zināšanām.Spēles mērķis ir iepazīst Latvijas daudzveidīgo vēsturi un kultūru dažādos laika posmos. 


Spēle Scrabble Original

Tā ir vienkārša un tai pašā laikā ļoti izglītojoša spēle! Izmanto burtu kauliņus, lai veidotu jaunus vārdus, krustojot spēles laukumā jau esošos. Šķērso balvu lauciņus, lai iegūtu maksimālo punktu skaitu.

Pāru puzle “Burtiņi”

Šī spēle ir domāta bērniem, kuri apgūst burtu pazīšanas prasmi. Viens puzles gabaliņš ir ar burtiņu- otrs ar attēlu. Atrodi īsto!


Iepazīsti Latviju… Personības

Spēles mērķis ir iepazīt 20 dažādu jomu personības, kas atstājušas pēdas Latvijas kultūras vēsturē. Paredzamais spēles ilgums 20 min. Spēlētāju vecums – pirmskolas un sākumskolas bērni. Spēlei pieejamas 4 izzinošas daļas atkarībā no spēlētāju vecuma un zināšanām.

Ceļotājs Rūdis grib zināt. Kā radās Latvija?

Faktu spēle par Latvijas neatkarības vēsturi. Iepazīsti Latvijas kā neatkarīgas valsts veidošanās procesu!

 

Spēle 5 sekundes juniors

Vajadzētu būt viegli nosaukt trīs ievārījuma šķirnes. Toties, ja laiks tiek dots tikai 5 sekundes, kad laiks izšķir zaudētāju no uzvarētāja. Šajā spēlē ir iespējams izvairīties no jautājumiem un aizkavēt citus spēlētājus, izmantojot citas kartes.

Party Saderēsim

Šajā aizraujošajā spēlē dalībnieki mēģina veikt dažādus uzdevumus un attēlot dīvainus aprakstus, bet partnerim ir jāuzmin īstie vārdi. Pārējie spēles dalībnieki liek likmes, vai spēlētājam tas izdosies vai ne. Uzvar spēlētājs, kam spēles beigās ir visvairāk naudas. 

Twister

Jautra viesību spēle, ko var spēlēt gan telpās, gan dārzā, gan pludmalē. Spēle no dalībniekiem prasa lokanību, izturību un atjautību. Pēdējais, kurš paliek kājās, ir uzvarējis. 

Šahs

Šahs ir galda spēle un sporta veids, ko spēlē divi cilvēki. Spēles uzdevums ir pieteikt otram spēlētājam matu. Mats ir tāds stāvoklis šahā, kad karalis ir zem sitiena un no šī uzbrukuma vairs nevar izvairīties.

Kuģu kauja

Vēlies būt neuzveicams kapteinis? Mēģini nogremdēt pretinieka paslēptos kuģus, kamēr pretinieks nav nogremdējis tavus! Izcila klasiskā galda spēle brīvā laika pavadīšanai.

Riču raču

Galda spēle visai ģimenei un draugiem! Spēlē var piedalīties divi līdz četri spēlētāji. Spēles mērķis – būt pirmajam, kas savieto savus kauliņus laukuma centrā, secīgā rindiņā.

Junior Alias

“Junior ALIAS” ir jautra vārdu un attēlu minēšanas spēle bērniem un pieaugušajiem. Spēlētājiem ir jāuzmin pēc iespējas vairāk attēlu, kurus viens no komandas spēlētājiem mēģina paskaidrot citiem pirms smilšu pulkstenī pagājies noteiktais laiks.