Bibliotēkā seniori apgūst datorprasmes

22. maijā Saulkrastu novada bibliotēkā par godu 10 novada senioriem, kuri iesaistījās bibliotēkas organizētajās datorapmācībās un apguva datorprasmes, notika svinīgā mācību apliecību pasniegšana.

Apmācības notika no šī gada februāra līdz maijam bibliotēkas interneta zālē vienu reizi nedēļā – trešdienās no 13.00 – 15.00. Nodarbības vadīja bibliotēku informācijas speciāliste ar ilggadēju pieredzi iedzīvotāju datorapmācībā – Rita Lavendele.

Datorapmācības notika pēc „Pieslēdzies, Latvija!” bezmaksas datorapmācību materiāliem, kuros ietverti arī praktiskie vingrinājumi zināšanu nostiprināšanai.

Līdz šim Saulkrastu novada bibliotēkā projekta „Pieslēdzies, Latvija!” ietvaros datorasmes apguvuši jau 30 seniori, turklāt datorkursi vēl turpināsies – rudenī.

Pasākuma laikā seniori pauda neizsakāmu prieku par iespēju apgūt datorprasmes. Datorapmācībās viņi iemācījušies uzrakstīt epastu, izlasīt ziņas internetā, lietot portālus, sazināties ar paziņām, sen neredzētiem klasesbiedriem, skatīties filmas un lasīt grāmatas, kā arī iepirkties internetā un apmaksāt rēķinus.