Zīmējam kopā ar karikatūristu Gati Šļūku

Attēlā: 2019. gada 15. aprīlī Saulkrastu novada bibliotēkā viesojās profesionāls mākslinieks Gatis Šļūka, lai satiktos ar Karikatūra.Lv žanra cienītājiem un Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skola audzēkņiem un pedagogiem.

Autoram iznākušas vairākas grāmatas – “Karikatūras” (izd. Lauku Avīze, 2006. gads),  “Karikatūras 2” (izd. Lauku Avīze, 2015. gads), “Karikatūra LV” (izd. Latgales druka, 2018. gads). Svinot valsts simtgadi, karikatūrista G. Šļūkas trešais krājums veltīts Latvijai. Grāmatā pieejami vairāk kā 300 jautri un asprātīgi zīmējumi par to, kas ir Latvija un kādi ir tās iedzīvotāji.

Dzimis un uzaudzis Raunā, skaistā Vidzemes ciemā, tur arī pirmoreiz paņēma rokā zīmuli. Pabeidzis Rīgas Lietišķās mākslas koledžu un ieguvis maģistra grādu grafikas mākslā Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī izgājis animācijas kursus studijā “A Film Latvija”, šobrīd strādā “Latvijas Avīzē”.

Bibliotēkas viesis pasākuma apmeklētājiem pastāstīja par savu radošo darbību, atbildēja uz jautājumiem par savu darbu, karikatūrām dažādos interneta portālos, autortiesībām un honorāriem.

Pasākuma otrajā daļā Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas skolēniem bija meistarklase kopā ar pašu karikatūristu Gati Šļūku. Mākslas skolas skolēni varēja iepazīties ar karikatūru zīmēšanas pamatprincipiem, katram bija iespēja radīt savu darbu, izmantojot jauniegūtās zināšanas. Pirmais modelis bija pasākuma apmeklētājs no Carnikavas – Mārtiņš Upītis. Karikatūrists, portretējot viņu, stāstīja un rādīja dažādus zīmēšanas knifus un nianses.

Pasākuma izskaņā Saulkrastiem tika dāvināts zīmējums “Ieskrien Saulkrastu vasarā!”, kas glabāsies Saulkrastu novada bibliotēkā.