Dalība starptautiskā lasītveicināšanas projektā

23. oktobrī Saulkrastu novada bibliotēkā viesojās slovēņu mākslinieks Damjans Stepančičs (Damijan Stepančič), kurš ilustrējis Petera Svetinas grāmatu “Brīnumu gredzens” (Liels un mazs, 2018), tulkotāja Māra Gredzena un izdevniecības “Liels un mazs” pārstāvji.

Viesi tikās ar Saulkrastu PII Rūķītis grupas “Tince”, “Spārīte” un “Pūcītes” bērniem. Mākslinieka vizīte ir viena no izdevniecības “Liels un mazs” lasītveicināšanas programmas “Mūsu mazā bibliotēka” aktivitātēm.

Pasākuma pirmajā daļā ilustrators stāstīja par sevi, Slovēniju un savu darbu. Tad lasīja bilžu grāmatu par kuģi un rosināja bērniem stāstu pabeigt ar saviem zīmējumiem ļaujot vaļu fantāzijai.

Slovēņu mākslinieks Damjans Stepančičs ir ieguvis gleznotāja izglītību, bet ievērību izpelnījies tieši kā grāmatu ilustrators. Viņš ilustrējis vairāk nekā 20 grāmatas bērniem un veidojis arī komiksus. Stepančiča darbi ir ieguvuši gandrīz visas iespējamās balvas Slovēnijā un atzīti arī starptautiski: 2014. gadā Stepančiču nominēja Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai, un viņa ilustrētās grāmatas ir vairākkārt iekļautas IBBY goda sarakstā. Latviski izdotā bilžu grāmata “Brīnumu gredzens” Slovēnijā saņēmusi Visskaistākās grāmatas balvu. Grāmatas teksta autors ir Peters Svetina, latviski to tulkojusi Māra Gredzena.

“Mūsu mazā bibliotēka” ir lasītveicināšanas programma 4-8 gadus veciem bērniem, kas vienlaikus noris sešās valstīs. Programmā iekļautas sešas bilžu grāmatas no Eiropas mazajām valodām (latviešu, igauņu, poļu, slovēņu) un dažādas radošas aktivitātes, kas stiprina bērnu lasītprieku.

Paldies izdevniecībai “Liels un mazs” par brīnišķīgo satikšanos!

#mūsumazābibliotēka liels un mazs