Jaunie interneta resursi par latviešu valodu pieejami ikvienam

“Latviešu valodas rokasgrāmata” (http://valodasrokasgramata.lv/) ir enciklopēdiska rakstura darbs un informatīvs mācību palīglīdzeklis latviešu valodniecībā, kurā apkopoti un izklāstīti galvenie jautājumi 26 valodniecības nozarēs un apakšnozarēs (kopā vairāk nekā 1500 šķirkļu jeb satura vienību).

Lietotne “Valodas konsultācijas: elektroniskā datubāze” (https://www.valodaskonsultacijas.lv/) izveidota kā Latviešu valodas aģentūras speciālistiem biežāk uzdoto jautājumu un sagatavoto atbilžu krātuve, kuras mērķis ir padarīt lietotājiem ērti pieejamu datubāzes saturu: atbildes uz aktuāliem jautājumiem par latviešu valodas pareizrunu un pareizrakstību, gramatiku un leksiku, stilistiku un valodas kultūru.

Savukārt lietotnē “Citvalodu personvārdu atveide latviešu valodā” (https://www.personvarduatveide.lv/) apkopota informācija par personvārdu atveidi 28 valodās, tostarp angļu, japāņu, korejiešu, itāļu, turku un citās.

Līdz ar lietotnēm prezentēts arī trīspadsmitais populārzinātnisko rakstu krājums “Valodas prakse: vērojumi un ieteikumi” (https://www.satori.lv/…/valodas-prakse-verojumi-un-ieteikumi)

© Satori
https://www.satori.lv