Mākslas detektīvi arī Saulkrastos

Attēlā: 2018. gada 9. martā Saulkrastu novada bibliotēkā, īstenojot Valsts kultūrkapitāla fonda un Saulkrastu novada domes atbalstīto projektu, viesojās bērnu grāmatu rakstniece Luīze Pastore.

Uz tikšanos ar viņu ieradās Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolas četrklasnieki un piektklasnieki. Autore ļāva ielūkoties savas grāmatu sērijas «Mākslas detektīvi» spraigajos notikumos. Tās ir piecas grāmatas, kas aizved lasītāju pagātnes mākslas pasaulē. Katra grāmata ļauj iepazīt citu mākslinieku, kādu viņa gleznu un kopā ar detektīviem Pogu, Teo un suni Komatu ieskatīties tā laika radošo personu ikdienā.

Rakstniece ne tikai iepazīstināja ar sevi un pastāstīja, ar ko nodarbojas, bet bija sagatavojusi māksliniecisku detektīvuzdevumu. Skolēni ar aizrautību veica viņas sagatavoto uzdevumu, un tie, kuri atminēja, saņēma L. Pastores sniegtos “ordeņus”. Pasākuma laiks aizskrēja nemanot.

Noslēgumā uzzinājām, ka pēc L.Pastores grāmatas “Maskačkas stāsts” motīviem top pilnmetrāžas animācijas filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” (pirmizrāde 2018. gada oktobrī, producē studija “Atom Art”) un autores nākamā grāmata būs par krāsu lauku gleznošanas aizsācēju, mākslas ģēniju Marku Rotko un viņa gleznām.