Rakstniece Evija Gulbe iepriecina bērnus

Attēlā: 2018. gada 22. februārī Saulkrastu novada bibliotēkas organizētajā tikšanās reizē ar pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķītis” un Zvejniekciema vidusskolas 1. – 2. klašu audzēkņiem ieradās grāmatas “Koko un Riko” autore Evija Gulbe.

Viņa pārsteidza ne tikai ar košajām krāsām apģērbā, bet arī ar iespēju bērniem pašiem veidot krāsainas ūsas, saņemt skaistas kartiņas ar žurkulēna pēdiņas nospiedumu. Viešņa par Koko un Riko piedzīvojumiem rakstījusi stāstiņus. Viņas draudzene Linda Lošina tos papildinājusi ar jaukām ilustrācijām.

Pirmā grāmata par Koko un Riko 2011. gadā ieguva galveno balvu konkursā “Zvaigznes grāmata. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem” un 2012. gadā tikusi godalgota lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu žūrija”.

Ideja par Koko un Riko radusies, kad kādas pastaigas laikā Evijas ģimenei pazudis žurkulēns Koko un viņa savu bērnu mierinājusi, ka dzīvnieciņš saticis draugu un abiem kopā garlaicīgi nav. Vēlāk tapis stāsts par žurku puiku Riko. Rakstniece nolasīja dzejoli par simtkāji no pirmās lasāmgrāmatas bērniem “Dzejolēni”. Tāpat bērniem bija interesanti pēc taustes mēģināt noteikt, kas atrodas maisiņā. Lai mazliet izkustētos, visi kopīgi izspēlēja dažādas spēles. Noslēgumā rakstniece aicināja bērnus uzrakstīt ieteikumus nākamajiem stāstiem par mazo žurkulēnu piedzīvojumiem. Sarīkojums izvērtās ļoti atraktīvs un sirsnīgs.

Tikšanās ar rakstnieci notika Saulkrastu novada bibliotēkas projektā “Lasītava krustojumā” ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Saulkrastu novada domes atbalstu. Pateicoties šim finansējumam, arī turpmāk pie mums, bibliotēkā, ciemosies radoši un interesanti cilvēki. Martā un aprīlī aicināsim uz tikšanos ar populārās bērnu grāmatu sērijas “Mākslas detektīvi” autori Luīzi Pastori, latviešu rakstnieci un tulkotāju, zinātniskās fantastikas un fantāzijas grāmatu autori Lauru Dreiži, kā arī rakstnieci, kas visplašāk raksta Latvijas urbānās fantāzijas žanrā Lindu Nemieru.