Aizrautīgs pirātu šovs pēc grāmatas “Mellsila pirāti” motīviem

Attēlā: 2017. gada 28. novembrī Saulkrastu novada bibliotēkā un Zvejniekciema vidusskolā notika neparasts literārs sarīkojums, kurā rakstnieks, pedagogs, grāmatas „Mellsila pirāti” autors Arvīds Deģis ar saviem draugiem iejutās pirātu tēlos, dalījās stāstos par pirātu neticamajiem piedzīvojumiem, dziedāja dziesmas un dejoja pirātu dejas.
Teatralizētajā uzvedumā romāna autors saspēlē ar skatuves partneri centās uzburt īstu laikmeta atmosfēru un iesaistīt darbībā arī jaunāko paaudzi gan apkalpes salīgšanā un kapteiņa ievēlēšanā, gan apslēptās mantas meklējumos un jūras kaujā. Uz skatuves A.Deģis atainoja pirātu kapteini, izdzīvoja un atdzīvināja sava vēsturiskā dēku romāna motīvus, kura darbība norisinājās 17. gadsimtā Kurzemes-Zemgales hercogistē. Pasākumā no Zvejniekciema vidusskolas piedalījās 72 un no Saulkrastu vidusskolas 54 audzēkņi un pedagogi. Izrādes laikā drosmīgākie iesaistījās zobenu kaujā, labprāt aplūkoja un iemēģināja pirātu arsenālu.

Līdz šim “Mellsila pirātu” autors plašākai lasītāju saimei bija mazāk pazīstams, pēc šīs tikšanās reizes, iespējams, situācija mainīsies, jo patlaban visas autora grāmatas no bibliotēkas krājuma izsniegtas lasītājiem. Pēc pasākuma autors uzdāvināja bibliotēkai jaunas grāmatas.

A.Deģis lasītājiem pazīstams ar dzejoļu krājumiem “Debesu Žonglieris” (2005), “Siržu Bokss” (2007), “Tango reibums” (2010) un romāniem “Nesodāmais avantūrists” (2009) un “Mellsila pirāti” (2011), kurā rakstnieks izmantojis vēstures faktus un reālas personas, kā arī teikas un nostāstus, ievijot tos savā radošajā fantāzijā.

Saulkrastu novada bibliotēkas projektu “Lasītava krustojumā” finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) un Saulkrastu novada dome.

Foto: Dace Dulpiņa

Atbildēt