“Mazo pūčulēnu skola” bibliotēkā

Lai iepazīstinātu bērnus ar grāmatu plašo pasauli un to daudzveidību, izglītojošām spēlēm, radošām nodarbēm, Saulkrastu novada bibliotēka četrgadniekus kopā ar vecākiem aicināja uz nodarbību ciklu “Mazo pūčulēnu skola”. Pirmā un otrā nodarbība  ir notikusi, kurā bērniem pastāstījām par bibliotēku, bērnu literatūru, izstādēm un izglītojošām spēlēm. Visi kopā gājām arī rotaļās. “Mazo pūčulēnu skolā” piedalījās arī Saulkrastu PII Rūķītis grupas “Pienenīte” audzēkņi un pedagogi.

Nākamā nodarbība plānota 7. novembrī plkst. 10:00 Saulkrastu novada bibliotēkā.

Programmu radījis Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs kā metodisku, visu Latviju aptverošu ilgtermiņa lasīšanas veicināšanas programmu pirmsskolas vecuma bērniem. “Grāmatu startam” notikt palīdz LNB Atbalsta biedrība un ziedotāji – cilvēki, kuriem rūp, lai Latvijā augtu zinātkāra, gudra un izglītota jaunā paaudze.

Projekta laikā ģimenes, kurās aug 3-4 gadus veci bērni, tiek aicinātas uz tikšanos ar bibliotēku. Ģimeni kopā ar mazuli sagaidīs bibliotekārs un iepazīstinās ar bērnu stūrīti, bērnu literatūru un izglītojošām spēlēm. Nākamajās nodarbībās kopā skatīsimies animācijas filmu, klausīsimies stāstus un iesim rotaļās. Pēdējā nodarbība būs svinību diena. Šajā nodarbībā vairs nebūs jāapgūst kāda jauna prasme vai jāpaveic kāds darbiņš, bet jautri jāpavada laiks, skatoties animācijas filmiņu, saņemot Saulkrastu novada bibliotēkas diplomus un dāvaniņas. Projekta ietvaros bērnos tiks veicināta interese par grāmatu, tās lasīšanas nepieciešamību. Aktivitātes laikā bibliotēka tiks pozicionēta kā vieta, kur smelties gudrības, lietderīgi pavadīt laiku, gūt jaunas zināšanas un izklaidēties, spēlējot spēles.
Pateicoties ziedotāju un pašvaldību atbalstam, līdz šim “Grāmatu startā” iesaistījušās 28 Latvijas bibliotēkas, kā arī divas latviešu skolas ASV (Vašingtonā un Ņujorkā). Kopumā “Grāmatu starta” aktivitātēs piedalījušies vairāk kā 1170 bērni un viņu ģimenes.

Atbildēt