Saulkrastu novada bibliotēka savā ēkā darbu atsāks šomēnes


Iestājoties aukstākiem laika apstākļiem, kā rezultātā nav iespējams veikt Saulkrastu novada bibliotēkas ēkas, Raiņa ielā 7, Saulkrastos teritorijas darbus,  Saulkrastu novada pašvaldība vienojusies ar būvnieku SIA “Dakstiņa Jumti” par āra būvdarbu turpināšanu 2024. gadā. Tikām iekštelpās notiek telpu sagatavošana nodošanai pasūtītājam, un šomēnes Saulkrastu novada bibliotēka un ģimenes centrs varēs atsākt darbu savās telpās.

Plānots, ka 2024. gadā tiks veikti lietus ūdens kanalizācijas sistēmas būvdarbi un labiekārtota pieguļošā teritorija. 2023. gadā ēkā veikta jumta, fasādes un cokola siltināšana, izbūvēta jauna ventilācijas sistēma ar siltumatguves sistēmu (rekuperāciju), kā arī uzstādīti jauni logi un durvis, lai nodrošinātu ēkas energoefektivitātes uzlabošanu.

Papildus ēkas 2. stāvā izbūvētas jaunas tualetes bibliotēkas apmeklētājiem, pārbūvēta elektroapgādes sistēma, izbūvētas jaunas videonovērošanas, automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas, atjaunoti iekšējie ūdensvada un kanalizācijas tīkli.

Projekts “Ēkas Raiņa ielā 7 Saulkrastos energoefektivitātes uzlabošana”, projekta Nr. 4.2.2.0/21/A/067. Projekta kopējās izmaksas plānotas 906 426,46 EUR, no tām ERAF finansējums 213 228 EUR, valsts budžeta dotācija 19 849,06 un pašvaldības līdzfinansējums 673 349,20 EUR.