Kā aizsākās “Saulkrastu Avīzes” stāsts tālajā 1993.gadā?

🔎Kā aizsākās “Saulkrastu Avīzes” stāsts tālajā 1993.gadā?

Pēc avīzes redaktoru Ilzes Pētersones un Sarmītes Zātes teiktā: “Saulkrasti jau labu laiku ir pilsēta, kurā ik pa brīdim notiek ievērības cienīgas lietas. Un, ja kāds to nezin, tad tas vienkārši ir informācijas trūkums. Mēs, avīzes veidotājas, šo caurumu gribam “aizlāpīt” un, ko tur slēpt, ir vēlēšanās uzmest arī ceturtās varas pirmos “valdziņus””.

🗞,,Saulkrastu Avīze’’ savu darbību beidza 2012.gadā, bet šogad atzīmējam to, ka tā uzsāka ceļu pie lasītājiem pirms 30 gadiem. Ziņas un sludinājumi, kas tika ievietoti avīzē toreiz, krasi atšķīras, jo informācija bija daudz vairāk vērsta uz konkrētām personībām, minot vārdus un uzvārdus, bet par to un vēl daudz ko citu varat pārliecināties apskatot izstādi Saulkrastu novada bibliotēkā, kas ir kā atmiņu ceļojums 19 gadu garumā. Izstādē izcelti 19 avīzes darbības gadu aprīļa numuru interesantākie raksti.
🎼🎤, varam izcelt bērnu dziedāšanas konkursu ,,Cīrulītis’93’’, kas kultūras ziņās izsludināts pirmajā avīzē un notiks Saulkrastos arī šogad. Tagad gan tas nosaukts par jauno vokālistu konkursu. 1993.gadā par labāko dziedoni kļuva Māra Poikāne, vēlam veiksmi šī gada konkursa dalībniekiem!

Kā ierasts, apskatot izstādi, būs arī iespēja piedalīties konkursā. Izmantojot informāciju, kas publicēta laikrakstos ,,Saulkrastu Avīze’’, varēsiet atbildēt uz jautājumiem viktorīnā ,,Lietas, vietas un notikumi Saulkrastos 1993-2012’’. Esat laipni gaidīti apskatīt izstādi Saulkrastu novada bibliotēkas lasītavā aprīlī un maijā. Uz tikšanos!👋