Mākslas izstāde bibliotēkā

🌺Saulkrastu novada bibliotēkas lasītavā visu maija mēnesi esat laipni aicināti aplūkot mākslinieces Gitas Dinbires @dinbire_art gleznu izstādi “Uzziedēt maijā. Mammai”.

🌺Kāpēc šāds izstādes nosaukums? Izstādes nosaukums pašai autorei saistās ar mammas stāstītām atmiņām no tālā 1972.gada 4.maija, kad pasaulē nāca gleznu izstādes autore. Plaukstošie pumpuri, ziedu smarža, maigie ābeļu ziedi,bišu sanoņa. Baltie bērna autiņi, vēja plandīti, siltajos saules staros izžūstot smaržo pēc pavasara. “Pavasaris ir mans mīļākais gadalaiks”- tā saka pati Gita.Pētot mākslas grāmatas mājās, sekcijā pie elektrības slēdža, ar mākslu iepazinusies jau bērnībā. Gadiem ejot, arī skolā mākslas stundas bijas viņas mīļākais mācību priekšmets. Autore stāsta, ka pārcilājot senus skolas pierakstus, atradusi mācību materiālus – par ko es vēlos kļūt, kad izaugšu. Ar bērna roku rakstītā atbilde – par grāmatu ilustrātori. Tas vien jau liecina, ka māksla Gitai ir bijusi tuva.“Man bija ļoti laimīga bērnība. Pirmā zīmēšanas skolotāja man bija V.Niedre. Bet ar glezniecību tuvāk iepazinos pirms 10 gadiem, kad laimīga sagadīšanās mani aizveda pie skolotājas I.Neikenas, kura vadīja pieaugušo glezniecības studijas Ādažos. Viņai esmu milzīgu pateicību parādā.

🌺Gleznošana, savas mākslas radīšana un cilvēki, kas mani atbalsta – padara mani laimīgu! Un droši varu teikt – es tāda esmu!🌺