Konkurss un virtuālā izstāde “Vētru laiks Saulkrastos”

Esiet sveicināti Saulkrastu novada bibliotēkas virtuālajā novadpētniecības izstādē. Ja šobrīd nav iespējas izstādi apmeklētājiem parādīt klātienē, tad sniedzam Jums iespēju ar izstādi iepazīties digitālajā vidē. Domājot par šī mēneša tēmu, esam nolēmuši ieskatīties dabas stihiju vēsturē, ko ir piedzīvojis Saulkrastu novads. Kā jau, atrodoties piekrastē, ir likumsakarīgi, tad visvairāk novadam pāri gājušas vētras. Pēdējo divu gadsimtu skatījumā, Saulkrastu novadu vētras ir piemeklējušas dažādos mēnešos gan janvārī, gan augustā, gan citos tomēr, lai cik dīvaini arī tas būtu, vislielākais skaits ir bijis tieši novembrī. Izveidotajā video varat iepazīties ar rakstiem no avīzēm un fotogrāfijām.

Par godu pirmajai virtuālajai izstādei esam papildus izveidojuši konkursu, kurā var piedalīties ikviens Saulkrastu novada iedzīvotājs. Konkursa uzdevums ir iesūtīt mums savu “vētras” stāstu – atmiņas par piedzīvoto, interesantus un komiskus atgadījumus, izvēle ir Jūsu ziņā. Stāstus sūti uz e-pasta adresi saulkrastu.biblioteka@saulkrasti.lv

Informējam, ka visi iesūtītie materiāli tiks pievienoti mūsu novadpētniecības datubāzei, ko atcerēties vēl pēc gadiem. Labākā stāsta autors tiks arī apbalvots. Stāstu iesūtīšanas termiņš – līdz 18. novembrim. Konkursa rezultāti tiks publicēti Saulkrastu novada bibliotēkas mājaslapā saulkrastubiblioteka.lv 30. novembrī.