Bibliotēka atsāks apmeklētāju apkalpošanu klātienē

Ievērojot Kultūras ministrijas sanitāro protokolu, Saulkrastu novada bibliotēka atsāks apkalpot lasītājus klātienē.

No trešdienas, 10. jūnija, pēc valstī ieviestās ārkārtējās situācijas, darba dienās no plkst.9:00 līdz plkst.17:00 un sestdienās no plkst.10:00 līdz plkst.14:00 apmeklētājiem tiks atvērta Saulkrastu novada bibliotēka.

Bibliotēku apmeklētāji tiks apkalpoti, ievērojot noteiktos drošības pasākumus – ievērota divu metru distance, veikta roku un virsmu dezinfekcija, ierobežota pakalpojumu sniegšana un uzturēšanās laiks bibliotēkā.

Aicinām darbam bibliotēkā izmantot personīgos portatīvos datorus un austiņas.

Būs iespēja veikt kopēšanu, skenēšanu, izdrukas.

Aicinām apmeklējuma laikā valkāt sejas aizsargmaskas, mutes un deguna aizklāšanai var izmantot arī šalles un lakatus. Lūdzam bieži mazgāt vai dezinficēt rokas, ieturēt divu metru distanci un nedrūzmēties!

Personas ar elpceļu infekcijas slimību simptomiem (drudzis, klepus, intensīvas iesnas, elpas trūkums) bibliotēkā netiek ielaistas. Ja šie simptomi tiek pamanīti lasītājam, kurš jau atrodas bibliotēkā, darbiniekam ir tiesības lūgt bibliotēku atstāt.

Ar LR KM rīkojumu Nr.2.5-1-64 “Par sociālās distancēšanās nodrošināšanu  bibliotēkās“ var iepazīties https://www.km.gov.lv/uploads/ckeditor/files/Covid-19/Sanitarie%20protokoli/KMRik_120520_bibliotekas.pdf.

Lasītāju nodotās grāmatas uz 78 stundām tiks ievietotas karantīnā, pēc tam grāmatas tiks izsniegtas lasītājiem.

Saulkrastu novada bibliotēka turpinās lasītājus apkalpot attālināti, bez kontakta.

Lasītāji joprojām varēs pasūtīt vai rezervēt sev vajadzīgos izdevumus uz noteiktu saņemšanas laiku bibliotēkā, izmantojot BIS “ALISE” iespējas https://salaspils.biblioteka.lv/Alise/lv/home.aspx , pieprasījumu atsūtot e-pastā saulkrastu.biblioteka@saulkrasti.lvvai piezvanot 67951502, 25767667. Apmeklētāji varēs izmantot  arī bibliotēkas maksas pakalpojumus.

Rūpēsimies cits par citu un ievērosim drošības pasākumus!