“Baltijas ceļam” – trīsdesmit

Pirms 30 gadiem – 1989. gada 23. augustā – ap diviem miljoniem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju sadevās rokās, iestājoties par Baltijas valstu neatkarības atgūšanu.

“Baltijas ceļš” apliecināja, ka ticība demokrātiskām idejām vieno Baltijas valstu iedzīvotājus. 2009. gadā “Baltijas ceļš” tika iekļauts UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” starptautiskajā reģistrā.

Par godu Baltijas ceļa trīsdesmitajai gadadienai Latvijas Institūts (LI) 19.augustā prezentēja īsfilmu “Act Baltic Way”.
Tā skatāma – Baltic Way 30#ActBalticWay

Savukārt bibliotēkā iespējams iepazīties ar materiāliem, kas saistīti ar “Baltijas ceļa” fenomenu. Aicinām pāršķirt arī grāmatas lapas ar “Baltijas ceļa” atspoguļojumu cauri laikiem. Izdevumā apkopotas vēsturiskās liecības – dokumenti un fotogrāfijas par Latvijas Tautas frontes, Lietuvas pārbūves kustības “Sajūdis” un Igaunijas tautas frontes “Rahvarinne” 1989. gada 23. augustā organizēto akciju “Baltijas ceļš”. Akcija ar savu unikalitāti, neatkārtojamību un vienreizīgumu ir kļuvusi par 20. gadsimta Baltijas tautu vēstures neaizmirstamu lappusi. Tas ir notikums, kas pasaules tautu brīvības cīņu vēsturē kļuvis par nevardarbīgās pretošanās kustību fenomenu un tautu izturības izcilu paraugu.