PII “Rūķītis” audzēkņi un novada bērni iepazīst bibliotēku

Līdz ar mācību gada beigām, Saulkrastu novada bibliotēkā noslēgusies arī lasīšanas veicināšanas programmas 3-4 gadus veciem mazuļiem “Grāmatu starts” otrā sezona.

2017. gada septembrī tika uzsākta programmas pirmā sezona. Projekta laikā notika pieci pasākumi bērniem un viņu vecākiem. Bibliotēkas izveidotajā “Mazo pūčulēnu skolā” piedalījās arī Saulkrastu pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Rūķītis” grupas “Pienenīte” audzēkņi un pedagogi. Nodarbību cikls bija sadalīts piecās daļās, kurās bērni ar vecākiem un pedagogiem varēja iepazīt bibliotēku un grāmatas, klausīties un lasīt pasakas, radoši darboties, krāsot un iegūt jaunus draugus.

Šogad turpinājās programmas “Grāmatu starts” otrā sezona. Nodarbību cikla “Mazo pūčulēnu skolā” aktivitātēs piedalījās bērni, vecāki un PII “Rūķītis” grupas “Zīlīte” audzēkņi.

Martā mazie pūčulēni iepazina bibliotēku, telpas un tikās ar bibliotekārēm, gāja rotaļās, klausījās stāstus par grāmatām. Nākamajā nodarbībā, tuvojoties Lieldienām, bērni izzināja Lieldienu tradīcijas, ticējumus, krāsoja Lieldienu zaķus un olas. Protams, neizpalika arī jauno spēļu spēlēšana, žurnālu un grāmatu lasīšana.

Aprīlis tika veltīts jautro grāmatu pasaulei. Bērni viens otram pastāstīja par savu mīļāko grāmatiņu. Neiztrūkstoša bija arī multfilmu skatīšanās un galda spēļu spēlēšana. Šogad spēļu kolekcija bibliotēkā ir papildināta ar jaunām un interesantām galda spēlēm pirmsskolas vecuma bērniem, ko viņi var lietot bibliotēkas telpās kā alternatīvu grāmatu lasīšanai un datora lietošanai.

Maijā Saulkrastu novada bibliotēkā noslēdzās nodarbību cikla otrā sezona, mazie absolventi saņēma projekta “Grāmatu starts” somiņas ar pūcīti un grāmatiņu. Šo projektu atbalsta Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs un LNB Atbalsta biedrība.

Rudenī turpināsim dalību programmā “Grāmatu starts”. 3-4 gadus vecus bērnus un viņu vecākus bibliotēkā gaidīsim 25. septembrī, 9. un 23. oktobrī, 6. un 20. novembrī. Nodarbību sākums plkst. 10:00.

Pieteikšanās: zvanot pa tālruni 67951502, sūtot uz e-pastu saulkrastu.biblioteka@saulkrasti.lv vai Saulkrastu novada bibliotēkā.

Uz tikšanos rudenī!

Ilze Dzintare
Saulkrastu novada bibliotēka