Jauks un izdevies pūcīšu pasākums mazajiem Saulkrastos!

Saulkrastu novada trīsgadniekiem un viņu ģimenēm šogad bija iespēja piedalīties lasīšanas veicināšanas programmā “Grāmatu starts”. No 13. marta līdz 8. maijam organizētas 5 nodarbības “Mazo pūčulēnu skolā”. Ierodoties bibliotēkā, visi kopā ar bibliotekāru piedalījās ekskursijā, aplūkojot telpas. Apskatīja grāmatu un izglītojošo spēļu klāstu, visas izziņas un izklaides iespējas, ko ģimenēm ar maziem bērniem piedāvā bibliotēka. Nodarbībās bērni izmantoja krāsojamās lapas, skatījās animācijas filmas, stāstīja par savu mīļāko grāmatiņu, piedalījās izglītojošās spēlēs. Aktivitātēs piedalījās arī Saulkrastu PII Rūķītis grupas “Zīlītes” audzēkņi. Viņi bibliotēkai uzdāvināja pašu gatavotu grāmatu “Zīlītes piedzīvojumi bibliotēkā”.

Tikšanās noslēgumā katrs bērns saņēma “Pūcītes diplomu”, projekta “Grāmatu starts” mugursomu un rotaļlietu – mazu pūcēnu, kas ir izraudzīts par zinātkāro projekta simbolu. Pūcēna tēlu ir radījusi un “Grāmatu startam” uzdāvinājusi māksliniece Indra Sproģe.

Ideju īsteno Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs un LNB Atbalsta biedrība, lai mudinātu pašus mazākos iepazīties ar aizraujošo grāmatu pasauli un iedibinātu lasīšanu kā tradīciju ģimenē.

Lasot priekšā grāmatu, bērnam attīstās uzmanība, klausīšanās prasme, fantāzija, runas prasme, domāšana. Katru dzirdēto stāstiņu vai pasaku viņš kādam vēlāk atstāsta, tas bagātina trīsgadnieka vārdu krājumu, iztēli, trenē atmiņu. Mūsdienās bibliotēka nav tikai grāmatu izsniegšanas punkts, bet gan sākums lielo iespēju pasaulei.

Nākamā “Mazo pūčulēnu skola” notiks šī gada rudenī. Aicinām ikvienu mazo lasītāju un viņa vecākus!

Paldies Saulkrastu novada pašvaldībai par finansiālu atbalstu un Bemberi maiznīcai par gardo torti!