Miera akcijā salocītas 100 dzērves

Augustā Saulkrastu novada bibliotēka aicināja ikvienu cilvēku doties uz bibliotēku un piedalīties īpašā origami locīšanas akcijā. Pavisam kopā nodarbībās tika salocītas 100 dzērves. Šajā mieram veltītajā projektā Saulkrastos piedalījās vecāki, vecvecāki un bērni, kā arī viesi no Īrijas un Ogres novada Krapes pagasta bibliotēkas.

27.augustā dzērves nogādājām Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB). Akcija saistīta ar LNB oranžērijā izveidoto izstādi “Miera gars”, kas skatāma līdz 31.augustam. Izstādi veido 26 Japānas grafisko dizaineru plakāti ar vēstījumu par mieru un pieminot Hirosimas un Nagasaki bombardēšanu pirms 79 gadiem. Izstāde mākslas valodā runā par šobrīd visbūtiskāko — uzvaru cīņā par brīvību, kodolkara draudiem, militāro konfliktu nodarīto postu un miera vērtību. Ik gadu Japānas dizaineri rada jaunu plakātu, lai uzturētu dzīvu miera ideju.

Japāņu ticējums vēsta, ka 1000 origami tehnikā veidotas dzērves palīdz piepildīt vēlēšanos. Izstādes laikā Saulkrastu novada bibliotēka aicināja salocīt un atstāt origami dzērvi, lai kopīgi vēlētos Ukrainas uzvaru karā un mieru pasaulē.